Μουσικό Φεστιβάλ – Σεμινάρια στο Κυριάκι Βοιωτίας

Βαγγέλης Καρίπης

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι οι τεχνικές, η ρυθμολογία και σύγχρονοι τρόποι παιξίματος για τα κρουστά Νταούλι και Νταρμπούκα στην Ελλάδα την Ανατολική Μεσόγειο και τη Β.Αφρική.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.Από την παιδική του ηλικία ασχολείται με την μουσική (παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής Τσιαμούλη, μαθήματα πιάνου, τααμπουρά κ ούτι). Ανακαλύπτει τα κρουστά στην ηλικία των 16 ετών κ παράλληλα σπουδάζει Βυζαντινή Μουσική παίρνοντας το δίπλωμα του από το Ελληνικό Ωδειο.

Από το 1993 ασχολείται επαγγελματικά με τα κρουστά με πολλές συνεργασίες σε συναυλίες κ ηχογραφήσεις με Έλληνες κ ξένους συνθέτες κ τραγουδιστές (Ελευθερία Αρβανιτάκη, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Θάνος Μικρούτσικος, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Κηπουργός, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Ξυδάκης, Ορφέας Περίδης, Χαικ Γιαζιτζιαν, Ara Dinkjian, Theodossi Spasov, Ros Daily, Δόμνα Σαμίου κ.α).

Το 1997 δημιουργεί μαζί με τον Πέτρο Κούρτη κ τον Ανδρέα Παππά το σχήμα κρουστών ΚΡΟΤΑΛΑ. Από το 2005 κ για 2 χρόνια συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα MEDI MUSES για συναυλίες κ σεμινάρια σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία, Κουβέιτ, Αγγλία, Ιορδανία. Συμμετέχει στις τελετές έναρξης κ λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004. Το 2006 κ το 2016 μετά από πρόσκληση του συνθέτη JOHN PSATHAS ταξιδεύει στην Ν. Ζηλανδία για συναυλίες κ σεμινάρια. Από το 2016 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα για τα  παραδοσιακά  κρουστά στην μουσικολογία Αθήνας.