Μάρθα Φρινζτήλα

Περιγραφή Σεμιναρίου:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ- «Η φωνή των ανθρώπων»

Στο εργαστήριο «Η φωνή των ανθρώπων» προσπαθούμε να κατανοήσουμε την φωνή και τα μυστήριά της. Φωνή είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, η διάνοιά του, η συναισθηματική του τοπογραφία, η φαντασία του. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν προαπαιτούνται μουσικές γνώσεις ή επαγγελματική εμπειρία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν απασχολήσει τα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί δεν μας αρέσει η φωνή μας;

Υπάρχουν καλές και κακές φωνές;

Πού πήγε η φωνή που είχαμε ως παιδιά;

Γιατί φοβόμαστε να τραγουδήσουμε;

Πώς θα τραγουδάμε σαν να μιλάμε;

Πώς θα μιλάμε σαν να τραγουδάμε;

Γιατί κουραζόμαστε όταν μιλάμε πολύ;

Τι είναι η αντικειμενική φωνή;

Στο εργαστήριο «Η φωνή των ανθρώπων» μιλάμε, απαγγέλουμε, τραγουδάμε, φωνάζουμε, γελάμε, ψιθυρίζουμε, μιμούμαστε, ακούμε, διαβάζουμε, παρατηρούμε και προσπαθούμε να βρούμε την πραγματική μας φωνή, αυτήν που χάσαμε μεγαλώνοντας, την κληρονομιά ανεπιτήδευτων φωνών του παρελθόντος.

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε και µμεγάλωσε στην Ελευσίνα. Σπούδασε µμουσική και θέατρο. Από το 1993 δουλεύει ως επαγγελματίας ηθοποιός στο Εθνικό θέατρο και σε δηµοτικά και ιδιωτικά θέατρα σε παραστάσεις αρχαίου, σύγχρονου δράµατος και µουσικού θεάτρου. Εργάζεται ως σκηνοθέτης θεάτρου από το 1996 και έχει συνεργαστεί µε το Εθνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Πανεπιστήµιο Αθηνών, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το θέατρο του Νέου Κόσµου, το θέατρο Πορεία, το θέατρο Χώρα, το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, το Brooklyn Academy of Music (BAM), το Princeton University και το Stockton University στο New Jersey. Από το 2015 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Princeton ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου. Δίδαξε αρχαίο δράμα στο Princeton Global Seminar (PIIRS) το 2017 και 2019. Την περίοδο 2008-2013 δίδαξε υποκριτική  στην Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου. Ιδρυτικό µέλος του χώρου τέχνης κι εκπαίδευσης Baumstrasse/Δρόµος µε δέντρα (www.dentra.gr) και του Αττικού σχολείου αρχαίου δράµατος.(www.attikosxoleio.gr)  Από το 1999 είναι σκηνοθέτις του θιάσου Δρόµος µε Δέντρα µε τoν οποίο ανεβάζει παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου δράµατος.  

Παράλληλα με το θέατρο εργάζεται ως τραγουδίστρια και έχει λάβει μέρος στη δισκογραφία και σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παραδίδει μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού από το 2002.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.