Μουσικό Φεστιβάλ – Σεμινάρια στο Κυριάκι Βοιωτίας

«Η λαϊκή κιθάρα – Δημήτρης Μυστακίδης»

Οι «Μουσικές στον Ελικώνα» υποδέχονται με μεγάλη χαρά τον Δημήτρη Μυστακίδη, με την Λαϊκή Κιθάρα του, ένα όργανο που πλέον έχει συνδεθεί με το όνομά του. Οι μαθητές του τον φωνάζουν… «δάσκαλε», μέσα και έξω από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, καθώς πέρα από την εκπαιδευτική σχέση, φαίνεται να αποτελεί για εκείνους, πρότυπο όχι μόνο ως δάσκαλος και μουσικός, αλλά και ως άνθρωπος και φίλος, που στηρίζει τους νέους, ασχολείται και διοργανώνει δράσεις, εκπαιδευτικές, κοινωνικές και μερικές φορές και… γλεντιστικές, πάντα με το χαμόγελο και μια μεγάλη αισιοδοξία.

Παίζει λοιπόν και ερευνά την λαϊκή κιθάρα, την διδάσκει, γράφει βιβλία, εκδίδει δίσκους, με στόχο την ανάδειξη  της σημαντικότητας της και τον πλούτο του χαρακτήρα της , κάνοντας την πρωταγωνίστρια και αναδεικνύοντας όλες τις εκφραστικές της δυνατότητες.

Όλα αυτά λοιπόν θα «συναντήσουν» και όσοι βρεθούν στο Κυριάκι Βοιωτίας, από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου, με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τα σεμινάρια που θα αφορούν την κιθάρα στο μεταπολεμικό αστικό ρεπερτόριο και την ανάλυση των δυνατοτήτων εναρμόνισης και ενορχήστρωσης με χρήση των τεχνικών της λαϊκής κιθάρας.

Σας περιμένουμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!!!

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει: 

Πληροφορίες: https://mousikeselikona.gr/

Τηλ. επικοινωνίας: 6936146956